Sælger kun det bedste
Kosttilskud til børn
Professionel rådgivning
Forstand på kvalitet
Kategorier

Hvedebrød

Vi spiser alt for meget brød og det er som regel altid hvedebrød. Det fylder op i maven og tager pladsen for de sunde grøntsager og proteinerne.

Mel indeholder glutenproteiner og er forarbejdet af korn. Det betyder, at alt det gode i hvedekornet er borte, fibrene og den sunde kim er væk. Mange udvikler allergi, fordi kroppen ikke kan håndtere al den forarbejdede hvedemel.
Spis i stedet uforarbejdede frø, korn og nødder. Spelt indeholder gluten, men er sundere, da det ikke har gennemgået så mange forbejdede processer. Det sundeste er stenalderbrød.

Stenalderbrød

Brødet smager helt fantastisk, det er let at bage og så er det helt uden mel, så også børn med glutenallergi eller intolerance kan spise det. 

100 g hørfrø
100 g sesamfrø
100 g græskarkerner
100 g solsikke kerner
100 g hasselnødder
100 g mandler
5 æg
1 dl macadamia nøddeolie
2 tsk salt af god kvalitet

Pisk først æggene meget grundigt.
Bland eller blend alle ingredienser sammen og kom massen i en smurt form. Brødet bages en time ved 160 grader. Bemærk at mange andre opskrifter anbefaler at bruge olivenolie, men den tåler kun 70 grader, hvorefter den omdannes til transfedtsyre.

Brug så vidt muligt økologiske ingredienser. Køb her.

- See more at: //sundeborn.dk/brod#sthash.qyL2Z0qt.dpuf


Søg
Om Larz Thielemann
Artikler
Youtube