Sælger kun det bedste
Kosttilskud til børn
Professionel rådgivning
Forstand på kvalitet
Kategorier

Desserter

Når man har taget det valg at leve sundere, kommer kosten under lup og man omlægger sine kostvaner. Men det betyder ikke, at man aldrig mere må smage på de søde sager og nyde en dessert eller kage. Desserter og søde sager behøver ikke være sukker- og melbomber, der gør børnene hyperaktive, overvægtige og usunde. Find inspiration her.

Banan- og chocomuffins

200 g dadler
200 g mandler
3 spsk. ren kakao
75 g kokosolie
2 modne banaer
1 tsk vaniljepulver
2 tsk kanel
4 æg
Lidt salt

Forvarm ovnen til 175 grader. Har du en foodprocessor, smides alle ingredienser på nær æg heri, derefter tilsættes æggene et ad gangen. Læg dejen i muffinsforme eller små kageforme og bag dem i 25 minutter.

Kokos- og bananmuffins

200 g dadler
100 g mandler
150 g kokosmel
75 g glutenfri havregryn
2 modne bananer
6 æg
½ tsk. vaniljepulver
½ kanel
½ stødt kardemomme

Forvarm ovnen til 175 grader. Har du en foodprocessor, smides alle ingredienser på nær æg heri, derefter tilsættes æggene et ad gangen. Læg dejen i muffinsforme eller små kageforme og bag dem i 25 minutter.

Malthes ynglingskage

200 g dadler, udstenede
2 spsk friskpresset appelsinsaft
3 spsk rapsolie
3 æg
50 g cashewnødder
50 g havregryn (glutenfri)
4 spsk ren kakao
1 tsk kanel
1 knivspids salt
1 knivspids peber

Forvarm ovnen til 160 grader. Har du en foodprocessor, smides alle ingredienser på nær æg heri, og derefter tilsættes æggene et ad gangen. Jeg har ikke den påkrævede køkkenmaskine, så gjorde istedet sådan: dadler, appelsinsaft og rapsolie stavblendes. Tilsæt herefter æg. I en minihakker males cashewnødder og havregryn til mel, og kakao + krydderier tilsættes. Bland herefter de to masser til en jævn dej, og fordel den i en springform på 18 cm beklædt med bagepapir. Bag den i 40-45 minutter, til den er gennembagt. Pynt evt. med kokosflager.

Den sunde chokoladekage

300 g dadler
200 g mandler
3 spsk. kakao
75 g kokosolie
2 modne bananer
1 vaniliestang (kradses ud)
2 tsk kanel
½ knsp. salt
6 æg
Hakkede hasselnødder (pynt)

Bland det hele til en masse og fordel den i en springform på beklædt med bagepapir. Forvarm ovnen til 150 grader. Bag den i 30-40 minutter, til den er gennembagt.

Rasmus Klump pandekager

1 lille æble (uden kernehus)
½ banan
1 kop havregryn
½ kop glutenfri mel
2 æg
½ spsk. stevia sukker
1 vaniliestang (kradses ud)
1 kop rismælk (eller så konsistensen bliver god)

Smid det hele i en blender og giv det en snurretur. Lidt kokosolie på panden og så ellers stege dem, som klassiske Rasmus Klump pandekager.

Banankage

2 store bananer
1 squash
4 æg
1 vaniliestang (kradses ud)
1 tsk. mandelessens
1 dl. glutenfri mel

Bananen har den naturlige og sunde sødme og er derfor velegnet til desserter og kage, hvorefter du selv kan krydre med frugt og andre sunde godter.
Bananer moses helt i skål. Squashen skrælles og rives på rivejern. Æg piskes grundigt og bananerne og de øvrige ingridienser (minus mel) blandes i og piskes sammen med æggene.
Mel vendes forsigtigt i æggemassen så kagen bliver høj og luftig.


Småkager

100 g stenfri dadler
100 g mandler
150 g kokosmel
100 g groft glutenfri mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. olivenolie

I Østens køkken finder man de super-sunde dadler og figner i alt. Hvorfor ikke bruge det i vore egne desserter? Blend dadler og mandler fint. Bland alle ingridienser sammen og brug så meget mel og olie for at få en god konsistens for småkagedej. Tril små/store kugler sæt på bageplade og tryk dem flade med fx. 'slikker' dyppet i vand til en højde på ca. 0,5 cm. Bag småkerne i ovnen ved 200 gr. til de er lysebrune i overfladen.


Tofupandekager

3 æg
100 g tofu
½ liter havremælk
280 g glutenfri mel
3 spsk. tidselolie
En håndfuld broccoli (100-150 g.)
1 tsk. kardemomme

En sund pandekage dessert med frække ingredienser, som broccoli og tofu. Æg og tofu blendes. Krydderi, mælk og mel tilsættes. Hakket broccoli og olie tilsættes. Put evt. lidt olie på panden ved den første pandkage ellers er det ikke nødvendig.
Vi putter forskelligt fyld i pandekagerne eller som tilbehør. F.eks bulgur med grøntsager. Men de er også gode alene.


Simones boller

6 dl groft glutenfri mel
1 dl økologiske glutenfri havregryn
3 revne gulerødder
1 tsk bagepulver
1 dl. macadamiaolie
1 spsk. kardemomme
3-4 dl vand
50 g gær

Nogen gange er det svært at komme uden om en bolle. Fødselsdag, eller bare en hygge-eftermiddag. Her er et alternativ til de dødsyge og usunde "melboller" man kan købe hos bageren.
Rosiner tilsættes efter behov, samt andre former for kerner eller frugt/grønt. Bland olie/vand og gær i en skål og ryst det. Bland de øvrige ingredienser i en stor skål og tilsæt gærblandingen.
Dejen sættes til hævning i ca. 1 time. Derefter hældes dejen ud på et melet bord, og deles i 16 stykker. Bollerne sættes på en bageplade og hæver til dobbelt størrelse imens ovnen bliver varm. Inden de ryger ind i ovnen pensles de med vand og drysses med en lille smule havregryn.
Bollerne bages ca. 10 min. ved 250 grader. Der bliver ca. 15 stk.


Søg
Om Larz Thielemann
Artikler
Youtube