Sælger kun det bedste
Kosttilskud til børn
Professionel rådgivning
Forstand på kvalitet
Kategorier

Mad i julen

Flæskesteg eller and

1200 g økologisk svinekam med svær
2500 g økologisk and (husk at putte svesker og æbler i)
1 fingerspids havsalt og peber
2 laurbærblade
1 løg
6 dl vand

Drys sværen med salt. Stik laurbærbladene i stegen. Hæld vandet i en bradepande, læg kvarte løg i. Læg en rist over. Læg kødet herpå. Sæt stegen i kold ovn på midterste ovnribbe og steg den i halvanden time på 150 grader. Hvis sværen ikke er sprød sættes temperaturen op til 250 gader. Men hold øje med den, mærk og føl. Man kan ikke udelukkende lave mad med et ur. Til 8 personer.

Brunede kartofler

2 kg kogte, pillede små kartofler
1 dl sukker
3 spsk kokosolie u/ kokossmag

Smelt sukkeret på en pande. Kom kokosolien i sukkeret og rør rundt. Kom kartoflerne i en sigte og overbrus dem med koldt vand. Kom kartoflerne i sukkerblandingen. Brun kartoflerne ved jævn varme, mens der hele tiden vendes rundt i dem med en spatel. Hvis sukkeret begynder at klumpe sammen, kan du tilsætte lidt vand.

Julesalat

1-2 julesalater
1 rød peberfrugt
1 lille dåse majs ca 200 g
150 g rejer
Lidt ufarvet kaviar
1 teskefuld hør- eller sesamfrø
3 spsk. mayonnaise

Julesalat og peberfrugt strimles, majs og rejer drypper af i en sigte. Imens røres mayonnaisen op med lidt hvidvinseddike eller vand. Læg de snittede grønsager i en skål, hæld dressingen over og drys med rejer og kaviar.

Lav din egen superfond

Løg, hvidløg, persille, gulerødder, selleri, porre, løvstikke, gurkemeje og muskat, havsalt og rapsolie. Lav en hel gryde og frys den ned i små klumper.

Sovsen Jensen

3 dl siet kraft fra stegen
2 spsk speltmel
3 dl rismælk
3 dl af din egen hjemmelavede superfond
1 dl rødvin
2 tsk ribsgelé
1salt og peber
1 sovsekulør*

Kog sovsen igennem under omrøring. Smag til med ribsgelé, salt og peber. Tilsæt og farv den med den hjemmelavede kulør.
*) Brun xylitolsukker i en gryde, og lad det bliver meget mørkebrunt. Tilsæt lidt kokosolie, for at stoppe bruningen.
Derefter tilsætter du vand, indtil du har den rette konsistens.

Rødkålssalat

1 kg rødkål
1 håndfuld mandler og hasselnødder (grofthakket)
1 spsk kokosolie
4 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike

Damp rødkålen 1 minut i lidt vand med kokosolie bare lige så den bliver en anelse blød. Tilsæt grofthakkede mandler og hasselnødder, salt og peber. vend den til sidst i en dressing af olivenolie og æbleeddike og tilsæt evt. lidt salt og peber. Smager himmelsk til and eller kylling.

Traditionel rødkål

1 rødkål
2 spsk. vineddike
3 spsk. xylitol sukker/honning
1 spsk. kokosolie u/ smag eller andefedt
1 dl. ribssaft
1/2 appelsin
1 salt og peber

Fjern de yderste blade og skær den nederste del af rødkålen og snit kålen fint i strimler på 6-7 cm. Smelt kokosolien (eller fedt fra anden) i gryden, svits kålen og kom eddike og ribssaft i. Drys med sukker, salt og peber. Lad kålen simre i ca. 30 min. og rør i den jævnligt. tilsæt en halv presset appelsin. Smag på den og juster med sukkerstoffet, hvis den er for syrlig. Efter 40-60 min. er kålen mør og rødkålen er klar til servering. Rødkålen kan laves dagen inden og varmes op. Hvis man ikke er til "rødkålsgrød" kog lidt mindre tid og lave længere strimler.


Søg
Om Larz Thielemann
Artikler
Youtube