9 tegn på, at dit barn muligvis tørster efter din opmærksomhed

Måske er din 4-årige begyndt at tisse i sengen. Måske er din 8-årige klynkende, pylret og vil ikke holde op med at afbryde. Eller din teenager tog din bil uden tilladelse. Ved første øjekast kan det virke som om, at disse adfærd ikke er relaterede. Hvad har en tilbagevendende børnehavebarn at gøre med en oprørsk teenager?

Det viser sig, at disse adfærd alle kunne være tegn på, at dit barn tørster efter opmærksomhed.

Børn har brug for opmærksomhed fra deres forældre for at trives. Uanset om et barn indrømmer det eller ej, er forældre centrum i et barns verden, og børn er udviklingsmæssigt designet til at længes efter opmærksomhed og omsorg fra deres forældre – selv teenagere.

De har brug for denne opmærksomhed for at føle sig forbundet, for at have en følelsesmæssig forbindelse og forankring i verden og for at føle, at de betyder noget. Det er ikke altid åbenlyst for forældre, men børn vil bevidst og ubevidst prøve forskellige måder at få deres forældres opmærksomhed på.

Normalt siger børn ikke klart, at de har brug for mere opmærksomhed. Men hvis dit barn har brug for mere af din opmærksomhed, kan de:

 

 1. Ændre deres adfærd. De kan være klynkende, opføre sig dårligt eller opføre sig på måder, de ved, du ikke godkender. “Hvis børn ikke får positiv opmærksomhed, vil de nøjes med negativ opmærksomhed. Dette er sjældent en bevidst beslutning,” sagde Dr. Freeman.
 2. Søge validering. De kan søge godkendelse fra jævnaldrende, lærere, trænere eller andre autoritetsfigurer.
 3. Vise tegn på følelsesmæssig nød. De kan være triste eller ængstelige eller have lavt selvværd.
 4. Regressere. De kan vende tilbage til adfærd, de er vokset fra, såsom at sutte på tommelfingeren eller tisse i sengen.
 5. Præstere dårligt i skolen. Deres karakterer kan falde, de kan ikke fokusere på skolearbejde eller lektier, eller de kan opføre sig dårligt i klassen.
 6. Søge opmærksomhed. De kan afbryde, overdrive eller opføre sig på risikable måder.
 7. Trække sig tilbage eller isolere sig selv. De kan tilbringe meget tid alene, undgå sociale interaktioner eller virke frakoblede.
 8. Have fysiske symptomer. De kan have hovedpine, mavepine eller problemer med at sove.
 9. Sige, at de er deprimerede, ængstelige eller selvmordstruede. Barndomsdepression og angst kan være naturlige konsekvenser af en usund binding til deres forældre. Der kan være mange grunde til enhver given kommentar eller adfærd, men hvis et barn siger, at de er deprimerede eller selvmordstruede, bør du tage det alvorligt.

Hvorfor forældre kan have svært ved at give børn den opmærksomhed, de har brug for

Børn blev evolutionært designet til at tilbringe det meste af barndommen i tæt nærhed til deres forældre og tætte familiegrupper. Det er meget svært i dagens verden for forældre at give tilstrækkelig opmærksomhed til deres børn.
Her er et par grunde:
 • Verden i dag er meget distraherende, med voksne der bruger mere end tre timer om dagen i gennemsnit på deres telefoner.
 • Voksenlivet er travlt og krævende. Arbejde og andre livsansvar kan komme i vejen for tid med børn, især i hjem med en enkelt forælder.
 • Amerikanske voksne arbejder i hjemmet mere end nogensinde før. Så de kan være i nærheden af deres børn, men ude af stand til at give dem opmærksomhed.
 • Samfundet belønner ofte arbejde og fritidspræstationer frem for familie- og forældrepræstationer. Så forældre kan utilsigtet bruge overdreven tid på deres karrierer, hobbyer og andre aktiviteter.
 • Børn tilbringer meget tid i aktiviteter som skole, sport, musiktimer og andre aktiviteter. Selvom disse kan give gode livserfaringer for børn, kan tiden væk fra forældrene mindske båndet mellem forældre og børn.
Vi anbefaler at tage dig tid til at tænke over, hvad der er vigtigst for dig. Hvis du så tilbage ved slutningen af dit liv, ville du så ønske, at du havde tilbragt mere tid med dit barn, var venligere over for dem eller havde opbygget et bedre forhold til dem?

Hvordan forældre kan give børn den opmærksomhed, de har brug for

Nogle gange er livet udfordrende og krævende. Men selv korte øjeblikke, der lader dit barn vide, at du holder af dem, kan være hjælpsomme. For eksempel kunne du prøve at ringe til dit barn på din vej til eller fra arbejde for at indhente dem.
Du vil måske tage fem minutter ved sengetid til at spørge dit barn om deres dag og lytte uden at dømme. Dette kan være akavet for forældre, der aldrig selv har haft den slags oplevelse, men øvelse gør mester.
Du kan have brug for at nedprioritere dine aktiviteter for dit barns skyld. Det kan betyde at tage en pause fra din telefon, påtage dig mindre ansvar på arbejde eller give afkald på tid med dine venner.
Nogle forældre tror, at de kan erstatte den mængde tid, de bruger med deres barn, med ekstra kvalitetstid. Hvis du kan, så vælg mængde. Det er det, der er nødvendigt, når det kommer til den opmærksomhed, dit barn har brug for.

Hvad du ikke skal gøre

Beskyld ikke dit barn for at søge opmærksomhed, selvom det er det, de gør. Jeg har aldrig set det ende positivt for en forælder at beskylde deres barn for at søge opmærksomhed. Normalt graver barnet hælene endnu mere i.

Selvom de prøver at få opmærksomhed på en usund måde, er denne form for adfærd en ‘check motor-lys’, der indikerer, at de desperat har brug for positiv opmærksomhed fra forældrene. Giv dem opmærksomhed, validering og forståelse, og søg professionel hjælp, hvis du har brug for det.

Konklusionen

Livet kan distrahere forældre fra deres vigtigste værdier. Ofte belønner det heller ikke forældre på kort sigt for at tilbringe tid med deres børn. tag dig tid til at genkalibrere, hvad der er vigtigst for dig, og hvordan du lever dit liv. Når du giver børnene den opmærksomhed, de har brug for, hjælper det dem med at trives. Selvom de ikke viser deres påskønnelse, vil de på lang sigt være taknemmelige.
Bedste potte til børn i 2024

Bedste potte til børn i 2024

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.At vælge den rette potte er en vigtig milepæl i dit barns udvikling og kan være nøglen til en succesfuld pottetræning. Den rigtige potte kan ikke kun gøre processen nemmere og mere behagelig for dit barn, men også hjælpe...

Bedste læringstårn til børn – Stor 2024 test

Bedste læringstårn til børn – Stor 2024 test

Indlægget indeholder reklame via annoncelinks.I en verden, hvor børns deltagelse og læring i hjemmet bliver stadig mere værdsat, har læringstårne vist sig at være en uvurderlig ressource for familier over hele landet. Disse innovative møbler er designet til at fremme...